Tuesday, August 9, 2011

1

Next Stop Soweto (Vol.3) - Giants, Ministers And Makers - Jazz In South Africa 1963-1978

















 

Rating: 7/10
Sound Quality: Lossless
Format: Flac
Record Label: Strut
Year Released: 2011
Album Covers: Included
Pass: radiodada
Links: Click Here -->
Rapidshare (Part 1)-(Part 2)-(Part 3)-(Part 4)
Megaupload (Part 1)-(Part 2)-(Part 3)-(Part 4)
Deposit Files  (Part 1)-(Part 2)-(Part 3)-(Part 4)
Rapidshare (Extra Links) (Part 1)-(Part 2)-(Part 3)-(Part 4)


Note From Dada!
Γεια σας ώτα μου. Καλό καλοκαίρι και επισήμως πια μιας και σφύξανε οι ζέστες.

Αυτό είναι τρίτο και κατά τη γνώμη μου καλύτερο Volume αυτής της σειράς από την Strut Records, με μουσικές από την χώρα της Νοτίου Αφρικής και πιο συγκεκριμένα από μία περιοχή του Γιοχάνεσμπούργκ που ονομάζεται (...φυσικά!) Soweto - όπως άλλωστε είναι και ο τίτλος αυτής της σειράς. Ο λόγος που έχω μία ιδιαίτερη προτίμηση στο εν λόγω (διπλό περικαλώ!) album, δεν είναι ότι οι δύο προηγούμενες εκδόσεις υστερούν ποιοτικά όσο αφορά τις μουσικές επιλογές (κάθε άλλο - ιδιαίτερα το 2ο vol. περιέχει κομματάρες), αλλά κυρίως επειδή οι επιλογές του συγκεκριμένου volume διέπονται από μία "μουσική συνοχή" και από μία "ροη" σε σχέση με το πως κυλάνε το κομμάτια στους δίσκους - συστατικά τα οποία απουσιάζουν από τα δύο προηγούμενα δισκάκια.
Κι ενώ η βάση αυτού του album κατά κύριο λόγο είναι η jazz, σε κάποια κομμάτια του δίσκου το αφρικανικό στοιχείο βρίσκεται στο προσκήνιο (π.χ. το Ngena Mntan'am από τους The Ministers που μου θυμίζει αρκετά τον ήχο που είχε ο Masekela στο δίσκο του με τίτλο "Grrrrrrr") και σε άλλα απουσιάζει (σχεδόν) παντελώς (όπως για παράδειγμα στο εξαιρετικό (!!!) "Dedication" από τους "Mankuku Quartet").
Εκτός από τα προαναφερθέντα ρίξτε ένα αυτάκι παραπάνω στα: "Be There" (Skyf), "Emakhaya" (The Heshoo Beshoo Group) και "Pinese' Dance" (The Soul Giants). Ιδιαίτερα όμως σ' αυτό το διαμαντάκι του 1ου Cd που ακούει στο όνομα "Ou Kass" (Themba) - το οποίο αποτελεί κατ' εμέ ένα από τα καλύτερα θέματα της συλλογής.

Καλή ακρόαση και σάλα με ηχεία!
Radiodada

Υ.Γ. Με τούτα και μ' εκείνα ξέχασα να αναφέρω ότι αυτή η φοβερή φωτογραφία (που θα κοσμεί το blog μέχρι να ξεκαλοκαιριάσουμε) με τις αντιθέτως διερχόμενες θαλάσσιες γιαγιάδες ανήκει στον χρήστη του Flickr με το ψευδόνυμο: greekadman's photostream

1 Comments:

Unknown said...

Rapidshare (Part 1)-(Part 2)-(Part 3)-(Part 4)
Megaupload (Part 1)-(Part 2)-(Part 3)-(Part 4)
Deposit Files  (Part 1)-(Part 2)-(Part 3)-(Part 4)
Rapidshare (Extra Links) (Part 1)-(Part 2)-(Part 3)-(Part 4)

Post a Comment