Tuesday, August 9, 2011

2

Time Has Come - Cosmic Groove Orchestra


















Rating: 6/10
Sound Quality: Lossless
Format: Flac
Record Label: Perfect Toys
Year Released: 2010
Album Covers: Included
Pass: radiodada
Links: Click Here -->
Rapidshare (Part 1)-(Part 2)
Megaupload (Part 1)-(Part 2)
Deposit Files (Part 1)-(Part 2)
Rapidshare (Extra Links) (Part 1)-(Part 2)

Note From Dada!
Ώτα μου καλημέρα.
Στην περίπτωση που αυτό το περσινό δισκάκι (η 37η έκδοση της "Perfect Toys Records" η οποία έχει κάποια πολύ καλά album στον κατά τ' άλλα μικρό της κατάλογο) του γερμανικού κουαρτέτου "The Cosmic Groove Orchestra" δεν έχει πέσει στην αντιληψή σας, σας προτείνω ανεπιφύλακτα να του "ρίξετε ένα αυτάκι" καθώς είναι ένα από τα πιο ωραία-πρόσφατα (Μάϊος 2010) album που άκουσα.
Στην περίπτωση όμως που το έχετε ακούσει, νομίζω ότι θα συμφωνήσετε ότι πρόκειται για έναν αρκετά καλό και "φρέσκο" δίσκο. Και βάζω σε εισαγωγικά το φρέσκο σχετικά με τον ήχο τους, γιατί οι επιρροές τους κρατάνε από παλιά. Αυτή η "ανάμειξη" της άρπας σε jazz μονοπάτια είναι σίγουρα πολύ παλιά ιστορία και μπορεί να μην "εφευρέθηκε" από την Alice Coltrane (με διασκευή πάνω στο δικό της "Journey in Satchidananda" ξεκινάει ο δίσκος) ή από την αγαπημένη μου Dorothy Ashby (που η λυρικότητα του παιξίματος της είναι αρκετά αναγνωρίσιμη στα "Harp Song" και "Kanon") σίγουρα όμως σ' αυτές τις δύο οφείλεται σε μέγιστο βαθμό η "ανάδειξη" αυτού του οργάνου μέσα από jazz, soul και psychedelic ακούσματα.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στο σχήμα εκτός από την άρπα παίζει και η κιθάρα η οποία σε γενικές γραμμές κινείται μεταξύ jazz και ψυχεδέλειας και σε κάποιες στιγμές, ο ήχος (περισσότερο και λιγότερο το παίξιμο) του κιθαρίστα Alex Czinke θυμίζει λίγο κι από Gabor Szabo.

Αν εξαιρέσω την αξιοπρεπή διασκευή του "Journey in Satchidananda" (στην οποία ένα όργανο άλλων συχνοτήτων - όπως το σοπράνο σαξόφωνο του Pharoah Sanders της αρχικής εκτέλεσης - μπορώ να πω ότι μου φάνηκε απαραίτητο) τα δικά μου αυτιά ξεχώρισαν τη "ταξιδάρικη εκδοχή" στο "You Know, You Know" των John McLaughlin/Mahavishnu Orchestra και τα πολύ καλά "Walzer Fur Ilse Proskauer" και "Time Has Come".

Παρακάτω σας ποστάρω ένα βιντεάκι (που είναι μία "μίξη" μερικών κομματιών του δίσκου) για να πάρετε μία ιδέα πως ακούγεται αυτή η μπάντα.

Αυτιά
Σας φιλώ στο μόντεμ!
Radiodada

The Cosmic Groove Orchestra
Σύνθεση:
Kathrin Pechlof: Concert Harp
Alex Czinke: Guitar
Jekrer Kluge: Bass
Matthias Gmelin: Drums

2 Comments:

Unknown said...

Rapidshare (Part 1)-(Part 2)
Megaupload (Part 1)-(Part 2)
Deposit Files (Part 1)-(Part 2)
Rapidshare (Extra Links) (Part 1)-(Part 2)

Anonymous said...

Is it possible to reup this one ? thanx in advance

Post a Comment