Thursday, October 27, 2011

0

Renaud Garcia Fons - Live In Berlin 2010 (Video)

Note From Dada!
Έχω ξαναποστάρει στο παρελθόν κάποια videos αλλά και την καλύτερη (κατά την γνώμη μου) δισκογραφική δουλειά του Renaud Garcia Fons, το live στο Schloss Elmau υπό τον τίτλο "Arcoluz" (το οποίο υπάρχει φυσικά ποστάρισμένο στο blog και το βρίσκετε εδώ).
Εκ τοτε αυτός ο μέγιστος γάλλος κοντραμπασίστας - που η σκούφια του κρατάει από Καταλωνία μεριά - δεν κατάφερε με τους έπομενους δίσκους του (La Linea Del Sur -2009- και Méditerranées - 2010) να ξεπεράσει εκείνο το εκπληκτικό του album, που παρέα με τους Kiko Ruiz στην κιθάρα και τον Negrito Trasante στα τύμπανα και στα κρουστά κάνανε πράγματα και θαύματα. Η ενορχήστρωση (κυρίως) αλλά και οι συνθέσεις στους εν λόγω δίσκους "ρέπουν" σε ένα (τολμώ να πω!) "τουριστικό world-ethnic" ύφος (πράγμα όμως που επ ουδενί δεν μειώνει την παικτική δεινότητα του Fons) και που κατά τη γνώμη  δεν συγκρίνονται με εκείνες τις εξαιρετικές συνθέσεις του Arcoluz.
Αφορμή για όλα αυτά στάθηκε το παρακάτω βιντεάκι που μου θύμισε γιατι γουστάρω πάρα πολύ αυτόν τον τύπο. Εδώ λοιπόν ο Fons κάνει το άνθρωπο ορχήστρα και παίζει πάνω σε πράγματα που ηχογραφεί επί τόπου απογειώνοντας αυτό το ιστορικά "δυσκίνητο" από σολιστικής άποψης μουσικό όργανο, αλλά κρατώντας ταυτόχρονα τη μελωδία σε πρώτο πλάνο. Απλά εξαιρετικός. 'Njoy!

Σας φιλώ στο μόντεμ!
Radiodada

ΥΓ. Το εν λογω βιντεάκι προέρχεται από μία διεθνής συνεύρεση κοντραμπασιστών η οποία διεξείχθει το 2010 στο Βερολίνο.

0 Comments:

Post a Comment