Monday, October 31, 2011

1

Soul - Coleman Hawkins





















Rating: 5/10
Sound Quality: Lossless
Format: Flac
Record Label: Prestige
Year Released: 1958
Album Covers: Included
Pass: radiodada
Links: Click Here -->
Rapidshare (Part 1)-(Part 2)
Megaupload
(Part 1)-(Part 2)
Deposit Files (Part 1)-(Part 2)

Note From Dada! 
Το δεύτερο δισκάκι του Hawk που υποσχέθηκα προέρχεται από το 1958. Ένα χρόνο μετά το "The Hawk Flies High" (του προηγούμενου post) ο Hawkins "μετακoμίζει" από την Riverside στην Prestige και εκεί συναντάει τον Kenny Burrell με τον οποίον θα βρεθούν στο μέλλον για να ηχογραφήσουν είτε δισκογραφικές δουλειές του μεγάλου κιθαρίστα είτε συμμετέχοντας και οι δυο τους σε album τρίτων.
Το "Soul" είναι ένας από εκείνους του δίσκους που "αποδεικνύουν" ότι τα μονοπάτια της jazz και του blues δεν ήταν ποτέ παράλληλα αλλά αντιθέτως πολλάκις διασταυρώθηκαν με εξαιρετικά αποτελέσματα. Ιδιαίτερα στο "Soul Blues" που ανοίγει άλλωστε και το δίσκο, Hawkins, Burrell και Bryant "μαρτυράνε τις blues επιρροές τους" ενώ στο εξαιρετικό "Sunday Mornin'" (σύνθεση του Burrell) είναι αναγνωρίσιμα και τα gospel στοιχεία.
Προσπάθησα να βρω στο διαδίκτυο κομμάτια από τον δίσκο αυτό για να πάρετε μία γέυση, ελπίζοντας ότι κάποιος θα είχε ποστάρει κάτι...αλλά τζίφος! Το μόνο θέμα που κατάφερα να βρω σε youtube μορφή ήταν η διασκευή στο "παραδοσιακό" "Greensleeves" η οποία πραγματικά δεν με πολυτρελαίνει ως εκτέλεση... (για να είμαι ειλικρινής παίζει να είναι και το χειρότερο κομμάτι του album...αλλά περί ορέξεως βέβαια...τα γνωστά...)
Οπότε για μία ακόμα φορά η γνωστή λαϊκή ρήση "ποτέ μη λες ποτέ" εμφανίστηκε δυναμικά στη ζωή μου, κι ενώ είχα πει ότι με το youtube δεν μπαίνω στη διαδικασία να ασχοληθώ (για πάρα πολλούς λόγους που δεν αναφέρω για να μην τρώμε την ώρα μας) σήμερα ξεκίνησα την καριέρα μου ως άλλος ένας οικιακός σκηνοθέτης! Άντε Ντάντα και στις Κάννες. :)
Εντάξει επιοίκεια ώτα μου, επιοίκεια... πρώτη απόπειρα άλλωστε...
Για την ακρίβεια μην ασχοληθείτε καθόλου με το βιντεάκι αλλά με το καλύτερο κατά τη γνώμη μου κομμάτι από αυτό το album του "γερακιού" το εξαιρετικό "I Hadn't Anyone Till You" το οποίο ήτο και η αφορμή για αυτό το πρώτο video/upload... που ελπίζω να άξιζε τον κόπο...

Και σάλα με ηχεία!
Radiodada


I Hadn't Anyone Till You
- Coleman Hawkins


Σύνθεση Μουσικών:

Coleman Hawkins: Τενόρο Σαξόφωνο
Kenny Burrell: Κιθάρα
Ray Bryant: Πιάνο
Wendell Marshall: Κοντραμπάσο
Osie Johnson: Τύμπανα


About Coleman Hawkins

Coleman Randolph Hawkins (November 21, 1904 - May 19, 1969), nicknamed "Hawk" and sometimes "Bean", was a prominent jazz tenor saxophonist.
He is commonly regarded as the first important and influential jazz musician to use the instrument: Joachim E. Berendt wrote, "there were some tenor players before him, but the instrument was not an acknowledged jazz horn".
While Hawkins is most strongly associated with the swing music and big band era, he began playing professionally in the early 1920s and was important in the development of bebop in the 1940s. He continued to be influenced by the avant-garde jazz of the 1950s and '60s.
Lester Young, who was called "Pres", 1959 interview with Jazz Review said "As far as I'm concerned, I think Coleman Hawkins was the President first, right? As far as myself, I think I'm the second one."
Miles Davis once said: "When I heard Hawk I learned to play ballads."

1 Comments:

Anonymous said...

Το βιντεάκι είναι τόσο καλό που δεν πρόσεξα καν το τραγούδι! Και σ' άλλα τέτοια σύντομα...

Post a Comment