Thursday, February 23, 2012

7

Black Truth Rhythm Band - Ifetayo (Love Excells All)



















Rating: 7/10
Sound Quality: Lossless
Format: Flac
Record Label: Unknown (Original), Soundway (Reissue)
Year Released: 1976 (Original), 2011(Reissue)
Album Covers: Included
Pass: radiodada
Links: Click Here -->
Rapidshare (Part 1)-(Part 2)
Extra Links (Part 1)-(Part 2)

Note From Dada!
Μία εξαιρετική επανέκδοση και ένα απ' τα καλύτερα δισκάκια του καταλόγου της πάντα ουσιαστικής στις εκδόσεις της Soundway. Το μοναδικό album των Black Truth Rhythm Band μιας πολύ ιδιόμορφης μπάντας από το Τριντιντάτ. Το ιδιόμορφο κολλάει στο γεγονός ότι οι περισσότερες μπάντες εκείνης της περιόδου (των τελών του 60 και τις δεκαετίας του 70) στην ευρύτερη περιοχή της καραϊβικής, ενσωμάτωναν στον ήχο τους τον αμερικάνικο soul & funk ήχο, ενώ οι Black Truth Rhythm Band "έστρεψαν τα αυτιά τους" προς την Αφρική, στο afrobeat και γενικότερα στα αφρικανικά ακούσματα. Ιδιαίτερα σε κάποια κομμάτια (όπως π.χ. στο ομώνυμο Ifetayo) νομίζεις ότι πρόκειται για κάποια Γκανέζικη ή Νιγηριανή μπάντα. Αυτό βέβαια με κάποιο τρόπο έχει μια "σχετική σύνδεση" καθώς ο μπασίστας, vocalίστας και ουσιαστικά ιθύνων νους του σχήματος, ο Oluko Imo, αρκετά χρόνια αργότερα συνευρέθηκε μουσικά και με τον Fela Kuti αλλά και με το σχήμα του τους Egypt 80. Αρκετά αφροκεντρικός ο ήχος σε όλο το δίσκο, με ελάχιστα πράγματα να σε προσγειώνουν πίσω στην καραϊβική όπως για παράδειγμα η χρήση του εξωτικού steelpan (όργανο που ανακαλύφθηκε άλλωστε στο Τρινιντάτ). Δεν μπαίνω καν στη διαδικασία να απομονώσω κομμάτια ως καλύτερα του album γιατί πραγματικά όλα τα tracks του δίσκου είναι διαμάντια. Σας ποστάρω απλά για μία καλή τζούρα τα εξαιρετικά Ifetayo & Save D Musician και εύχομαι καλές ακροάσεις.

Σας φιλώ στο μόντεμ!
Radiodada

ΥΓ. Από ότι παρατήρησα κι εγώ και όπως στη συνέχεια διαπίστωσα ψάχνωντας στο διαδίκτυο υπάρχει τυπογραφικό λάθος (που άλλωστε επισημαίνουν κι από την Soundway) στους τιτλους των κομματιών. Οπότε μην δώσετε σημασία στη σειρά των tracks που αναφέρονται στο οπισθώφυλλο αλλά στους τίτλους που υπάρχουν στα μουσικά αρχεία που έχω ποστάρει. "Διασταύρωσα" τα κομμάτια και εάν δεν κάνω κάποιο λάθος (αν ναι διορθώστε με) στην κόπια που σας τρατάρω- τίτλοι και κομμάτια είναι οκ-.


Black Truth Rhythm Band - Ifetayo


Black Truth Rhythm Band - Save D Musician


7 Comments:

Unknown said...

Αν και δεν το εχω το afro αυτος ειναι Δισκαρα.

Anonymous said...

do you have edzayawa - projection one or king george discovery - peace of mind?

bob said...

Great!! Thank you very much!

Anonymous said...

Φοβερό δισκάκι
BtU

Unknown said...

Electric Looser
Έτσι...
Να σαι καλά φίλε μου. Καλό τριήμερο να έχεις

Anonymous
First of all welcome.
No i don't have edzayawa - projection neither king george discovery

Bob
Thanks Bob!
My pleasure
Hope u enjoy!

BtU
Γεια σου φίλε μου.
Thanks για το σχόλιο. Να σαι καλά

kool thinks said...

ναι πολύ όμορφος afro-beat δίσκος,εξαιρετικό μου φάνηκε και το Kilimanjaro,μάλιστα σήμερα πρόσεξα πως ο Φ.Τρούσας το έχει στα REISSUE OF THE WEEK !!

Unknown said...

Γεια σου φίλε
Εγώ θα έλεγα Reissue Of The Year! Και εάν όχι η καλύτερη επανέκδοση σίγουρα απ΄τις καλύτερες που έγιναν τον περασμένο χρόνο.
Φυσικά έχει το ενδιαφέρον του όλη αυτή η ιστορία του Oluko Imo και της παρέας του. Να είσαι από το Τρινιντάτ και να παίζει afro-beat όταν όλη σχεδόν η οικουμένη έχει στραμένα τα αυτιά της στη funk & soul μουσική εεεε...ήταν μπροστά το παλικάρι. Καθόλου τυχαίο που έπαιζε με το Fela και με τους Egypt 80.

Thanks για την επικοινωνια.
Καλή συνέχεια σε ότι κάνεις

Stay tuned!
Radiodada

Post a Comment