Saturday, February 25, 2012

11

Disc 'O' Lypso


















Rating: 5.5/10
Sound Quality: Lossless
Format: Flac
Record Label: Trans Air
Year Released: 2010
Album Covers: Included
Pass: radiodada
Links: Click Here -->

Extra Links (Part 1)-(Part 2)-(Part 3)

Note From Dada!
Ολοκληρώνω τις κυκλοφορίες τις Trans Air Records ποστάροντας και τα υπόλοιπα τρία από τα έξι συνολικά album που έχει εκδόσει (ως τώρα) η εν λόγω εταιρεία (τα υπόλοιπα τρία τα βρίσκεται εδώ/εδώ και εδώ). Το Disc 'O' Lypso είναι το υπ' άριθμον Νο.1 δισκάκι της εταιρείας το οποίο αν και έχει το κέφι του αλλά και το ενδιαφέρον του, σίγουρα δεν σιγκρίνεται με τις συλλογές West Indies Funk ή με την επανέκδοση του δίσκου Making Tracks των The Night Train. Όμως πραγματικά χωρίς να θελήσω να το συνδυάσω με την εποχή, νομίζω ότι όσοι θελήσουν αυτές τις μέρες να κινηθούν στις μουσικές που επιβάλλει αυτή περίοδος (σκέφτηκα να το έβαζα σε εισαγωγικά αυτό το ρήμα, αλλά τελικά νομίζω εκτός εισαγωγικών έχει περισσότερη σημασία) θα βρουν το εν λόγω δισκάκι απλά εξαιρετικό. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η διασκευή στο κομμάτι των "The Beginning Of The End" -το "Funky Nassau"- (κλικ εδώ) το οποίο εδώ μοστράρεται ως "Nassau's Disco" ερμηνευμένο από τους Mucho Plus. Αυτή η εκτέλεση αν δεν κάνω λάθος προέρχεται από το 1979 και την ίδια χρονιά ο ιθύνων νους των The Beginning Of The End ο Ray Munnings μάλλον ψιλοζήλεψε και έδωσε την δική του εκδοχή στην μεγάλη επιτυχία του συγκροτήματος (κλικ εδώ)*. Κι αφού όλα δείχνουν ότι οικονομικά το Hellas επιστρέφει πίσω σε μακρινές δεκαετίες, αυτή η συλλογή θα σας βοηθήσει τα μάλα να ενταχθείται στις παλιές εκείνες "αγνές" μέρες των τελών του '70 και των αρχών του '80.

Καλή ακρόαση!
Radiodada

ΥΓ. Αν δεν απατούν τα "ψαξίματά" μου η version των Mucho Plus προηγήθηκε αυτής του Munnings.


Wabine - Sail On


Billie Cole - Extra Carefully


Muchos Plus - Nassau's Disco


11 Comments:

Anonymous said...

Πολύ special περιποίηση!

cuchyfrito said...

Σ'ευχαριστω πολυ...!!!
Περιμενω με αγωνια & το Making Tracks ... για να συμπληρωσω τη συλλογη.!

ΥΓ. Αν δεν το εχεις ηδη ... παρε μια γευση απο αυτο ... http://www.mediafire.com/?4kgade8wpoacn0c .... εξαιρετικο!!!

Unknown said...

Χαχαχα!...
Δεν κάνω πλάκα.
Την ώρα ακριβώς που πάταγα το κουμπάκι της δημοσίευσης για να ποστάρω το Making Tracks έσκασε το comment σου. Τρελή σύμπτωση!
Ιδου λοιπόν φίλε CUCHYFRITOS αλλά δεν συμπληρώνεται η συλλογή σου. Πρέπει να κάνεις λίγη υπομονή γιατί σε μια-δυο μέρες ποστάρω το φρεσκότατο West Indies Soul Vol.1 ;)

Να σαι καλά και φυσικά σ' ευχαριστώ πολύ για την επικοινωνία

Stay tuned!
Radiodada

Unknown said...

ooooops!
τώρα είδα στο blog σου το "West Indies Soul Vol.1"...οκ δεν πειράζει... καλύτερα δεν θα χρειαστείς να κάνεις και υπομονή :)!

Kαλή συνέχεια!
Stay tuned!
Radiodada

TRELANDJAS MIXER said...

αυτήν τη συλλογη την εχω αρκετα χρόνια-μπορεί κ 10- πιστευω πως το πιο ωραιο κομμάτι της συλλογής ειναι το dub version του freak-tappa zukie. όποιος εχει ακουσει το κομματι με λόγια πιστευω πως θα συμφωνήσει μαζί μου.

Unknown said...

Καλώς τον!
Γεια σου φίλε TRELANDJA.
Συμφωνώ και επαυξάνω για το ότι το Freak είναι το καλύτερο κομμάτι του δίσκου. Δεν ήξερα όμως ότι υπήρχε vocal εκτέλεση. Θα την ψάξω. Thanks. Και επίσης thanks για την έξτρα πληροφορία ότι αυτό το δισκάκι δεν είναι φρέσκο (για την ακρίβεια είναι κυκλοφορία του 2003) γιατί πίστευα ότι εκδόθηκε το 2010 μαζί και με τα υπόλοιπα δισκάκια της Trans Air. Να σαι καλά.
Καλή συνέχεια σε ότι κάνεις

Stay tuned!
Radiodada

r h hausen said...

geia sou
could u reup this one?
many thanks

TRELANDJAS MIXER said...

λοιπον αν δεν έχεις ακουσεις την vocal version του Freak-Tappa Zukie, δεν χάνεις κ τίποτε. η intsrumental version, αξίζει 1000 φορές περισσότερο..

Unknown said...

rh in australia
I 'll do my best!
Stay tuned!
Radiodada

TRELANDJAS MIXER
Καλώς τον!
Έχει περάσει φυσικά αρκετός καιρός από τότε που άκουσα την vocal version, αλλά δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω μαζί σου. Όντως η instrumental τα σπάει!
Χαιρετίσματα σε όλη την παρέα!
Stay tuned!
Radiodada

TRELANDJAS MIXER said...

μέχρι στιγμής εχω μονο το part 1, το part 2 & 3 δεν υπάρχουν..κ δεν μπορω να τα βρω πουθενα

the saucer people said...

I have been listening to the the two Tropical Disco Hustle compilations so much recently and never even knew this compilation existed - so many thanks for the info.

The links are all dead but I did manage to find a working FLAC and MP3 link here:

FLAC
http://turbobit.net/xh1p07rm94v6.html

320
http://turbobit.net/2oxme505kf4y.html

Post a Comment