Monday, February 27, 2012

10

The Night Train - Making Tracks




















Rating: 7/10
Sound Quality: Lossless
Format: Flac
Record Label: Unknown (Original), Trans Air (Reissue)
Year Released: Unknown (Original), 2010 (Reissue)
Album Covers: Included
Pass: radiodada
Links: Click Here -->
Rapidshare (Part 1)-(Part 2)
Extra Links (Part 1)-(Part 2)

Note From Dada!
Από όσα δισκάκια του είδους (ας τα ορίσω με τον γενικό όρο "Tropical-Funk & Soul") διαθέτω στη δισκοθήκη αυτό πραγματικά πρέπει να είναι ένα από τα πιο μπασταρδεμένα. Τα εκ Σάντα Λουτσίας παλικάρια που ονομάζονται The Night Train (ή συντομογραφία T.N.T.) κάπου εκεί στις αρχές της δεκαετίας του 70 (αν δεν κάνω λάθος) αποφάσισαν να ανακατέψουν τη Reggae, τη Funk, τη Soul, τη ψυχεδέλεια, τα calypso και τα λάτιν στοιχεία της περιοχής και αρκετά ακόμα μουσικά είδη και να φτιάξουν ένα πραγματικά πανέμορφο μουσικό μείγμα. Ίσως το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα του δίσκου είναι το γνωστό Ponteio (του Edu Lobo) που "ξ-έχασε" τις βραζιλιάνικες καταβολές του για γίνει ένα reggae/dub/tropical soul ορχηστρικό θέμα.

Το κόλλημα τώρα του δίσκου είναι εκείνο ψυχεδελικό-soul κομμάτι με τίτλο "The Looser" (το οποίο σας ποστάρω και παρακάτω σε βίντεο μορφή) με τον "Χατζιδακικό του χαρακτήρα" -ιδιαίτερα όσο αφορά τη σύνθεσή του- (δεν ξέρω αν είναι μόνο δικιά μου εντύπωση - πείτε καμία γνώμη), μία απ' τις καλύτερες στιγμές του album. Την ερμηνεία αυτού του πανέμορφου κομματιού όπως και των υπολοίπων τραγουδιών του album αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας με εξαιρετικό τρόπο ένα τραγουδιστικό δίδυμο, οι συμπατριώτες του σχήματος The Superbs.

Για πολλοστή φορά (όσοι παρακολουθούν συστηματικά το blog) θα με δείτε να γκρινιάζω και να εκνευρίζομαι απίστευτα με αυτή την απαράδεκτη εταιρεία ονόματι Trans Air, καθώς πάει και ξεθάβει τέτοια διαμάντια - για τα οποία  όμως δεν αναφέρει απολύτως τίποτα σχετικά με την μπάντα/τους δημιουργούς/τα κομμάτια κτλ... τα οποία καταλήγουν να μοιάζουν λεπτόμέρειες μπροστά στο γεγονός ότι δεν αναφέρεται πουθενά ούτε κάν η χρονολόγια της αρχικής έκδοσης! Anyway...Τι να πει κανείς...
Όπως και να έχει πρόκειται για ένα από τα καλύτερα δισκάκια του μικρού καταλόγου της, το οποίο συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Σας φιλώ στο μόντεμ!
Radiodada





The Night Train - Ponteio


The Night Train - Curfew


The Night Train - The Way I Feel


10 Comments:

cuchyfrito said...

Μ'αρεσεις..!!!!
Γρηγορος & αποτελεσματικος !!!
Thanks ...

Unknown said...

χαχαχα...
Να σαι καλά φίλε μου
Καλή συνέχεια

Stay tuned!
Radiodada

MUSIC JUNKIE said...

Radiodada ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ!!!
CUCHYFRITOS ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ!!!!

MUSIC JUNKIE said...

ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΓΙΑ ΤΟ LOOSER!!! ΕΙΝΑΙ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΚΟ!!!

julie said...

wow!!! great job!!!!

alex supertramp said...

fantastic stuff! ... thanks!!!

Unknown said...

Kostas/Julie/Alex Supertramp
Thanks for the comments!

Stay tuned!
Radiodada

Anonymous said...

Ti gamata tragoudia kai to LOOSER kai to PONTEIO.
Kai nai...exeis dikio....einai xatzidakikos akoma kai o tropos toy tragoudisti!

Unknown said...

Καταρχήν χαίρομαι που δεν είναι μόνο δικιά μου ιδέα για τον "Χατζιδακικό" χαρακτήρα του Looser, το οποίο για εμένα είναι μακράν το κορυφαίο κομμάτι του δίσκου. Όσο για το Ponteio προσωπικά μου έχει ανακύψει μία μεγάλη απορία. Συνήθως εκείνη την περίοδο η reggae διασκευές "προέκυπταν" από κομμάτια κυρίως της αμερικάνικης soul/funk σκηνής (και στη Τζαμαϊκά αλλά και γενικά στην ευρύτερη περιοχή της καραϊβικής). To ponteio είναι η μόνη reggae διασκευή που προσωπικά γνωρίζω η οποία έχει τις ρίζες της στην Βραζιλία. Εάν γνωρίζει κανείς κάτι αντίστοιχο θα χαρώ πολύ να μου αφήσει κάποιο comment.
Όπως και να εχει σ' ευχαριστώ πολύ για το comment.
Καλή συνέχεια σε ότι κάνεις.

Stay tuned!
Radiodada

r h hausen said...

Hi Can we have this back? Thank u!

Post a Comment