Saturday, March 17, 2012

1

Karen Dalton - It's So Hard To Tell Who's Going To Love You The Best




















Rating: 6.5/10
Sound Quality: Lossless
Format: Flac
Record Label: Capitol (Original), Light In The Attic (Reissue)
Year Released: 1969 (Original), 2009 (Reissue)
Album Covers: Included
Pass: radiodada
Links: Click Here -->
Rapidshare (Part 1)-(Part 2)
Extra Links (Part 1)-(Part 2)

Note From Dada
Ώτα μου καλησπέρα.
Αυτό εδώ είναι ντεμπούτο (στούντιο) album της Karen Dalton ηχογραφημένο στη Νέα Υόρκη το 1969 για λογαριασμό της Capitol Records. Η επανέκδοση η οποία σας ποστάρω είναι μια απ' τις πολλές εξαιρετικές εκδόσεις της Light In The Attic. Κατά τη γνώμη μου από τα δύο studio album της -αυτό δηλαδή και το "In My Own Time" το οποίο κυκλοφόρησε δύο χρόνια αργότερα - το "It's So Hard To Tell Who's Going To Love You The Best" αποτυπώνει πολύ καλύτερα και ως παραγωγή και ως ενορχήστρωση το "μουσικό πεδίο" της Dalton.  Εκτός αυτού και ορισμένα κομμάτια στο μεταγενέστερο album της (π.χ. η διασκευή του When A Man Loves A Woman) κατά τη γνώμη μου την "πετάνε εκτός" και ερμηνευτικά αλλά και "αισθητικά".

Όσο αφόρα όμως αυτό το album τα μόνα κομμάτια που "κλώτσάνε" στα δικά μου αυτιά είναι τα δύο τραγούδια του Fred Neil (Blues On The Ceiling & Little Bit Of Rain) ακόμα κι αν ο ίδιος ο Neil είχε δηλώσει ότι η Dalton ήταν η πιο ωραία γυναικεία φωνή που είχε ακούσει. Προσωπικά νομίζω ότι αν και πολύ "γνήσια" η προσέγγιση της Dalton στα δύο αυτά κομμάτια - δεν καταφέρνει να πλησιάσει τις αισθαντικές-βιωματικές ερμηνείες του δημιουργού τους. Βέβαια γούστα είναι αυτά....
Κατά τ' άλλα τα "Ribbon Bow", "Sweet Substitute" και "I Love You More Than Words Can Say" είναι απλά μαγικές στιγμές.

Μέσα στα θετικά αυτής της εξαιρετικής επανέκδοσης είναι και οι σημειώσεις που υπάρχουν στο ένθετο του δίσκου οι οποίες "σκιαγραφούν" αυτήν την πολύ ιδιαίτερη προσωπικότητα που η τελευταία περίοδος ζωής της στιγματίστηκε από τον αλκοολισμό, τα ναρκωτικά και δυστυχώς τον θανατό της το 1993 από το AIDS.

"Χρωστάω" για να κλείσω τη δισκογραφία της Dalton το "In My Own Time". Επειδή υπάρχει όμως ένα μικρό (εώς μεγάλο θα έλεγα πρόβλημα) με τη κόπια που διαθέτω, καθώς στο exporting δημιουργούνται αρκετά errors, θα το ποστάρω με την πρώτη ευκαιρία στο μέλλον.


Καλή ακρόαση!
Radiodada


Karen Dalton - Ribbon Bow


Karen Dalton - Sweet Substitute


1 Comments:

Anonymous said...

Links down

Post a Comment